Verottajan uudet ohjeet 10.10.2014

Verottaja on julkaissut 10.10.2014 uudet ohjeet ”Palkka ja työkorvaus verotuksessa”, joista muusikoiden tarpeita varten löytyy lyhennelmä täältä ainakin vielä tämän artikkelin kirjoitushetkellä.

Lyhyesti: nyt verottaja on ottanut kantaa siihen suuntaan että muusikkokin on yrittäjä, mikä on huomattava parannus aikaisempaan hyvin sekavaan tilanteeseen! Mekin täältä kirjoitimme aiemmin ettei läpilaskutus enää olisi mahdollista, mutta uusien ohjeiden puitteissa sen pitäisi jälleen onnistua, kunhan yrittäjä huolehtii eläkemaksuistaan (YEL-vakuutus) sekä kuuluu ennakkoperintärekisteriin, eli tärkeimmät yrittäjyyden tunnusmerkit täyttyvät.

Jos haluat siis laskuttaa oman osuutesi keikkapalkkiosta, ota yhteyttä niin jutellaan. Mikäli tärkeimmät ehdot täyttyvät se on mahdollista.